Főoldal Képviselő-testület Ülések Önkormányzati Hivatal Nyomtatványok Csákvári Önk.Társulás

2015.12.09.Adventi gyertyagyújtás
Advent második vasárnapján izgatott gyermeksereg gyülekezett a Szabadság téren és várta a Mikulás érkezését. A felnőttek az adventi koszorú második gyertyájának ünnepélyes meggyújtására gyülekeztek. Adventi köszöntőt mondott Illés Szabolcs, Csákvár Város Polgármestere.

Ez alkalommal végre az időjárás is kedvező volt a szabadtéri programhoz, így a gyerekek már messziről láthatták, amint a Mikulás hintója befordult a térre. Lelkes énekszóval köszöntötték őt és három segítőjét, a krampuszokat. Közben besötétedett és Csákvár főtere csodálatos karácsonyi fényárba borult.
A Mesevár Óvoda bölcsődései és óvodásai szép műsorral készültek a Mikulás fogadására, majd az Esterházy Iskola tanulói mondtak közösen verseket a Télapónak. Hagyományosan a Mikulás gyújtja meg Csákváron az adventi koszorú második gyertyáját, így történt ez most is. Ezután a kicsiké volt a főszerep, hosszú sorban igyekeztek a Nagyszakállú közelébe jutni és a versekért, énekekért cserébe boldogan fogadták az ajándékokat, szaloncukrot és mandarint. A három krampusz (Zolnai Réka, Árki Kincső és Bíró Adrienn) alig győzte kiosztani a sok finomságot az izgatott kicsiknek, a Mikulás bácsi igencsak elfáradt, mire az utolsó csákvári kisgyerek is sorra került. Köszönjük Faddi Péterné óvodavezetőnek, Hargitai Tiborné ceremóniamesternek és a többi óvó néninek , valamint a tanító néniknek , Metykóné Staudt Kingának és Juhász Mártának a gyerekek felkészítését a szereplésre.
Közben a felnőttek sem unatkoztak. Forralt bor, forró tea és sok-sok sütemény várta őket. Karácsonyi ajándéktárgyakat, kézzel készített díszeket is lehetett vásárolni, amelyeket az óvodások és szüleik, valamint csákvári kézművesek készítettek.
(Köszönjük Csuta Zsolt, Horváth Józsefné, Kiss László és Hartégen Gyula önzetlen felajánlásait, az Összhang Kamarakórus és a Harangvirág Dalkör hölgyeinek a finom házi süteményeket, Magosi Istvánnak a Mikulás fuvarozását, Csákvár „örökös” Mikulásának (Zolnai Sándor), hogy idén is eljött a csákvári gyerekekhez és a krampuszoknak (Zolnai Réka, Árki Kincső, Bíró Adrienn), hogy derekasan állták a gyerekek rohamát. Köszönet a csákvári polgárőröknek, akik a helyszínt biztosították.

Köszönjük mindenkinek, aki adományával vagy munkájával hozzájárult a nap sikeréhez és városunk gyermekeinek önfeledt öröméhez!

 

 

 KAPCSOLAT

 

 Postacím:

 8083 Csákvár

 Szabadság tér 9.

 

 Tel: 22/582-310

 Fax: 22/354-135

 E-mail:

titkarsag@csakvar.hu

 

 ÖNKORMÁNYZAT

 

 Köszöntő

 Képviselő-testület

 Ülések meghívója

 Önkormányzat hivatal

 Nyomtatványok

 Csákvári Önk. Társulás

 Járási kirendeltség

 

 

KÖZZÉTÉTEL

 

Közérdekű hírek

Tudósítások

Üvegzseb

Társadalmi egyeztetés

Hírmondó

Jegyzőkönyvek

Rendeletek

 

 

 

GAZDASÁG

 

Térkép

Befektetés, beruházás

Településrendezési terv

Turisztikai koncepció

 

 

ÉRTÉKEINK

 

Fazekasság

Kórusművészet

Lovas hagyományőrzés

Gasztronómia

Természeti értékek

Sport

Díszpolgáraink

Testvérvárosok

 

TURIZMUS

 

Csákvár története

Nevezetességek

Közlekedés

Étkezés-szállás info

Program ajánló

Eseménynaptár

Galéria